mix

Сапард.

Posted on: 11.03.2008

images09.jpgОт време на време, след 11:00 ам. пускам ВВТ защото имат преки предавания, главно от ЕС. Днес попаднах на пресконференцията по “ приключението “ Сапард.

В експозето си зам. министъра на финансиите г-н Ивановски заяви, че в действителност  няма спиране на плащането на проекти по програмата Сапарт, но временно няма да фактурираме към Брюксел за да си получим 50 % от сумата. С една дума ще финансираме проектите 50%. От къде ще ги финансираме- вероятно от бюджета. До кога-новините съобщават 26.5.2008, но тогава идва някаква ревизионна комисия, докато направи ревизията и доклада за нея и той се одобри / ако няма пак фалове / отиде август-септември.

Този пост го пиша спонтанно. Аз съм затова да се изплащат 50% на честните изпълнителите на проектите, защото в противен случай ще фалират. Ако има нещо което да ме нервира е спокойствието на зам.министъра-нали няма да плаща от своя джоб. Вероятно, това ще се случи и по другите програми. И, разбира се няма да има виновни.Но, нали сме царе на харченето на чужди пари, за 10 дена-1.4 млрд.лева.

By the way, когато граждани осъдят България, от къде вземаме парите за обещетения? Има ли виновен?

Advertisements
Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: