mix

Някакъв абсурд.

Posted on: 28.10.2007

1213.jpgЗа илюстрация на поста си съм сложил един плакат от преди 50-60 години, призоваващ всички да гласуват. Те, тогава бяха годините на великия тиймбилдинг-не гласуваш и си отрязан от всякъде, като аполитичен.

Сега е демокрация-всеки, кой както иска, така действа. И аз, барабар Петко с мъжете, днес в 11 часа, облечен като за сватба се отправям към избирателните урни. Заставам на опашката от около петнадесет човека. Разглеждам хората. Болшинството познати пенсионери и пенсионерки.Изведнаж ми щуква мисълта, че съгласно статистиката за средната продължителност на живота, ние не би трябвало да дачакаме резултатите от четири годишния мандат на избраните от нас общински и районни кметове и съвети. И какво излиза-ние градобитите гласуваме за бъдещето на младите. Гласувам. Опашката е все от петнадесет човека, пенсионери. Пълен абсурд. Явно, никой не е чул призива на Любен Дилов-син, младите да скрият паспортите на бабите си.

А сега нещо по-реално. От вчера съм сложил торбичка с шест вратни пържоли и десетина стръка джожен в хладилника. Джожена придава много приятен вкус. Почиствам пържолите от джожена, посолявам и ръсвам чер пипер.Изпържвам ги в тиган леко и ги нареждам в тавичка. В същата мазнина изпържвам  за кратко 4-5 глави лук нарязан на шайби. В готовия лук сипвам сока на два изцедени лимона и покривам пържолите. Най отгоре нареждам 3-4 домата нарязани на шайби. Сипвам малко бира или вино. Всичко това се пече в фурната 20-30 минути. Следва ракия със салата. Салатата е от печени чушки, домати,червен лук, сирене, оцет, дървено масло и сол. Навремето, ако кръчмар сложи краставица в горната смес му вземали майсторското свидетелство. Пържолите се ядат с Каберне-отлежало от Менада.

Advertisements

3 Коментари to "Някакъв абсурд."

Рецептата ти звучи прекрасно, непременно ще я пробвам. Едно обаче ме тревожи — какво аджеба е дървеното масло? Питах няколко души, според едни било зехтин, според други приликите между двете били изцяло привидни.

През 20 и 30-те години в България са се продавали порцеланови сервизи от извесна, бранд марка от Чехия.
Мисля, че се е наричала Бохемия.Единият комплект бил от чинии, друг-за чай и кафе, трети- за насипни и наливни продукти, нали се сещаш-стоят на етажерка на стената в кухнята. Наливните продукти са били оцеть и дървено масло= зехтин.
Тези сервизи се подарявали като свадбен подарък.Много са красиви и имат висока колекционерска стойност.

Благодаря за рецептата! Скоро ще я пробвам!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: