mix

Индиана Джонс почина.

Posted on: 17.09.2007

35779.jpgДъглас Юджин „Джин“ Савой – американски изследовател, открил повече от 40 загубени градове в Перу и разкрил за очите на човечеството богатството на древноамериканската култура, почина на 11.9. т.г. на 80 години в гр.Рено. Списание People го определя като „истинския Индиана Джонс“. Най – важните негови открития са:

 – Открил последната столица на инките-Vilcabamba, разгромена от конкистадорите през 1572 г.

-Открил 40 каменни градове на тайствената цивилизация, предшествала тая на инките, наречена „чачапоя“/ chachapoya/ или „войни на облаците“. Тази цивилизация възниква в ІХ в. в джунглите на Амазонка и просъществува до ХV в. Културата им е известна с изграждането на непрестъпни планински цитадели, технологията на обработка на камък и метал и погребенията с добре запазени мумии.

-Построил сала “ Крилатия Змей“/Feathered Serpent/ по древна технология, пропътувал 2000 мили по естествените течения и доказал възможноста на древното население на Перу и Мексико да извършва морски пътешествия. За това морско приключение има много ТV филми.

Савой е известен и с това , че създава собствена религия; основава през 1972 г. „Международно общество на Христа“ и “ Църквата на второто пришествие “   /International Community of Christ. Church of the Second Advent./В качеството си на върховен духовник се занимавал и с така наречената „духовна регенерация /cosolargy/“, създал няколко университета и многочислени гилдии. Изучавал учението на есейте и комранските писменни паметници. Тук, можете да прочетете повече:

http://www.genesavoy.org/#TOP

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: