mix

Кръщение.

Posted on: 15.07.2007

Миналият месец. Началото на м. юни. Най-малкият внук вдигна висока температура. Отиваме при GP-то. Рецепти, даваме илачите, но температурата не спада.Детето реве.Викаме педиатър от частна клиника,нова рецепта. Температурата не спада. Към 22.00 ч. звъниме на „Бърза Помощ“-Пирогов. С закъснение, бързата помощ пристига. Лекарката ми изглежда печена в професията. След прегледа, нарежда:“ веднага в инфекциозна болница“. Там веднага го приемат и включват на системи. Нали можете да си представите,как се търси вената и включва едно 10 месечно бебе на система? Дъщерята остава с него. Започва лечение от менингит. За по точна диагноза се взема течност от гръбначния стълб, чрез пункция. Лечението продължи 17-18 дена. Лекарите и медицинският персонал са страхотни специалисти. И тъкмо смятахме, че идва края, получаваме екстрата на инфекциозна болница- силно разстройство и температура. Нова седмица лечение.Сега, внучето ми е в къщи и още се борим да го изкараме от шока- видили човек в бяло започва да плаче. Връща загубените килограми, руменината и усмивката.

За екстрите на инфекциозна болница-от сградите лъха на нещо старо, занемарено, олющено казармено помещение. Няма смисъл да призовавам г-н Гайдарски да я посети и започне ремонт. Ето, какво ме покърти  при едно посещение в болницата. Влизам в стаята на внучето, и през стъклените прегради, виждам четири легла с дечица под годинка. Децата реват в хор. Медицински сестри се мъчат да ги успокоят. Научавам, че майките им нямат пари да плащат хотелски по 5 лв. на ден и са ги изоставили докато се излекуват.

Това въведение е за да кажа, че днес извършихме светото кръщение и на двата внука. Дано, както е поверието, слязат два ангела хранителя и пазят децата.

Advertisements

5 Коментари to "Кръщение."

Здравей,

Открих ти блога случайно и ми хареса много как го списваш. Но защо не направиш нещо за визията му – да си избереш някаква тема, не стандартната, поне да сложиш собствен текст под името, да добавиш страница за автора…

Ще стане по-читаем, ще се персонализира, хората като мене ще имат по-добра представа кой седи зад написаното.

Поздрави!

Преди 27-28 години лежахме с майка ми в Инфекциозна болница, и по мои спомени, а и по нейни, още тогава тя беше ужасяващо място.
Как за толкова години не оправиха и не изчистиха, ами всеки който влезе, излиза с екстра ?!?

А внуците да са ти живи и здрави :)))

@Дени +nojivilichka.Благодаря за пожеланията за внуците.Те са толкова малки, че имат нужда от това.
@longanlon. Благодаря за съвета.При мен проблема е,че не съм на „ти“ с РС-то , въпреки, че притежавам синдрома на „Прометей“. Възраста си казва думата. Понякога си мисля, че утре няма да имам възможност да блогирам.Иначе, ако беше прочел първите ми постове щеше да разбереш Who am i.

мога да помогна в техническата част – моят блог е със същата система като твоя. пък и интерфейса не е предизвикателство за никой, знаещ английски и 2-3 термина 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: