mix

Задръствания.

Posted on: 28.06.2007

Вече няколко седмици, се налага да пътувам с градския транспорт до една болница – правя посещения на близки за мен хора. Пътувайки, гледах през прозореца  лазенето на автобусите и започнах да си фантазирам, че съм млад и работя като хигиенист или санитар в болницата и всеки ден трябва да изминавам този маршрут. Реших да дам цифрово изражение, аджеба колко часа от живота ми бих загубил , да кажем за месец или година, промъквайки се заедно с рейса през bottle-neck-а на софийските улици. И така:

– Времето на пътуването е от качването в рейса до слизането. Тук не отчитам времето за чакане на рейса, понякога досадно дълго.

– 20 минути, времето за пътуване по маршрута в събота или неделя.

– 35 минути, времето за пътуване по маршрута в делнични дни и то след 10.00 часа, когато се предполага, че има известен спад на задръстванията.

– или на ден, при две пътувания, се губят на вятъра 30 минути. При 252 работни дни в годината, се губят 126 часа. Или при моето фантастично предположение,че съм хигиенист т.е при минимална раб. заплата, подарявам на работодателя си около 130 лв. Тук, разбирасе не могат да се отчете загубата на нерви и всички глупости които се случват при пътуване в навалица и блъсканица.

– При пътуване с кола до местоработата вероятно горната сума се увеличава двойно.

Вариантите са много. Всеки да си направи хесапа. 

Advertisements

1 Response to "Задръствания."

[…] Канев (по-известен като единственият български пенсионер със собствен блог) изчислява загубите от задръстванията: на ден, при две пътувания, се губят на вятъра 30 минути. При 252 работни дни в годината, се губят 126 часа. Или при моето фантастично предположение,че съм хигиенист т.е при минимална раб. заплата, подарявам на работодателя си около 130 лв. Тук, разбирасе не могат да се отчете загубата на нерви и всички глупости които се случват при пътуване в навалица и блъсканица. (mix) […]

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: