mix

Фамилни новини- 4

Posted on: 07.05.2007

– Гергьовден е най-големия и най-хубавия български пролетен празник. В нашата фамилия и кръговете около нея дал Бог Георги-евци. Денят премина на софра с печено агне, зелена салата, пиене, георгьовската люлка за дечицата, окачена на цъвналата ябълка, цветя и зеленина. Радост за очите и душата.

-През седмицата окосихме тревата пред и зад входа на блока.Красота и такава омайваща миризма на окосена трева сред панелките. Братството на кучкарите и те сякаш омаяни от чистота и красотата, дърпат любимците за да не оскверняват зеленината.Едно момиченце пита баба си:

-Как се казва това цвете?

-Момина сълза.Скъсай едно.

– Не, бабо, цветето ще умре.

Значи,с децата трябва да учим имената на цветята.

-Най-малкият внук става все по-интересен. Последно се прави на индианец-вместо да си удря устата с длан когато вика „о“, вкарва един или два пръста в устата но звука се получава, а като кажеш браво се мъчи да ръкопляска. Знае и други мурафети. Сварих ме му бая бульончета, от продукти с претенция за екологични , после в пликчета за лед и в фризера. Да не му е уроки ,хапва си добре.

-По-големият внук от днес пак е на детска градина.Скарлатината е затихнала.Голям фантазьор е. Преди няколко дена се катери па едно дърво. Облечен е в фанелка с изрисувани животни. Подканвам го да дойде с мен до магазина .Явно, не му се идва и хваща с два пръста нарисувания тигър и казва: „Хей, тигърчо, да отиваш с дядо до магазина и да го пазиш.“

-След като изчетох статията в NYTimes за пътя на отровните медикаменти http://www.nytimes.com/2007/05/06/world/americas/06poison.html?em&ex=1178683200&en=2ea28ff62cbc7c0f&ei=5087%0A   забраних покупката на китайски илачи.

-Синът ми донесе скенер с някакво приспособление за диапозитиви  и ще ги кача на СД за да се запази спомена от паметни събития и посещения в чужбина в минарото.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: