mix

Кавър на виц.

Posted on: 28.03.2007

В началото на 60-те години в БИАТ, всяка събота вечер, имаше развлекателно музикално представление/ или както сега му казват „шоу“/Та, на това шоу се даваше възможност на млади певци и певици за първи път да покажат своите способности пред публика. Нещо като Music Idol но след първия кръг.Мисля си, че тук беше и първия дебют Лили Иванова пред широка публика. Водещи бяха Коста Цонев и Комитов / или Комитски и ако не се лъжа създател на театъра на сенките в България/ и ни занимаваха със скечове и вицове.Един от тези вицове, разказан от К.Ц. ми се е запечател в главата-вица за пожарникаря.Сега, чуя ли за пожарникар се сещам за Бат Бойко, още повече , че има титла д-р по пожарните науки.Ето и кавъра на вица: 

Зрелостен изпит по обща култура в факултета  „Противопожарна защита“. Б.Б тегли билетче № 25.Председателя на изпитната комисия натиска някакви копчета на магнетофонона „Днепър“и  Симфония №5 на Бетовен изпълва стаята. Б.Б навежда глава в дясно, присвива очи и пренебрежително казва:

-Знам те , Гьоте, знам те! „Малка нощна музика“! – и в ритъма на музиката припява: па-па-па-пам няколко пъти.

П.П След представлението посещавахме ресторанта на БИАТ в мазето. Сервираха пържени картофи със сирене и вино. На раздумка стояхме до 2-3 часа. Нямаше музика ,но компаниите бяха интересни.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: